wtorek, 27 marca 2012
Jak parzyć herbatę ?
Jakie błędy popełniamy przy parzeniu herbaty ?
Mamy wiele różnych rodzajów ,ale czy wybieramy te właściwe?
Herbat dla leniwych, czyli w torebkach na sklepowych półkach nie brakuje. Jednak czy wiemy do końca, co znajduje się w tych zgrabnych woreczkach? Niestety raczej się nad tym nie zastanawiamy. A szkoda, bo w torebkach często znajdują się najgorszej jakości herbaty produkowane z pyłu herbacianego i bardzo drobnych kawałków liści.
Lepiej też nie kupować herbat rozpuszczalnych w postaci granulatu. Z prawdziwą mają niewiele wspólnego, natomiast mieszczą w sobie imponującą liczbę związków chemicznych znanych nam z tablicy Mendelejewa. Jeśli chcemy napić się dobrego, wartościowego naparu, wybierzmy aromatyczne herbaty liściaste produkowane z całych liści lub z ich dużych kawałków. Warto o tym pamiętać, bo jak mówią statystyki, rocznie topimy w herbacie miliard złotych.
A oto kilka przykładów jak zaparzać właściwie herbatę...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz